Bibla bëhet dorëshkrimi më i vlefshëm në botë, shitet për 38 milionë dollarë në ankand

Bibla më e vjetër pothuajse hebraike u shit në Sotheby’s së fundmi për 38.1 milionë dollarë, një nga çmimet më të larta për një libër ose dokument historik të shitur ndonjëherë në ankand.

Libri i shekullit të 9 i njohur si “Codex Sassoon” është lidhja midis Rrotullave të Detit të Vdekur dhe Biblës së sotme. E përbërë nga 24 libra, Bibla Hebraike është themeli për Judaizmin si dhe Krishterimin, në të cilin këto tekste përmenden si Dhiata e Vjetër. Këshilltarja e lartë e Sotheby’s Sharon Liberman Mintz tha se Bibla është në një gjendje të mirëmbajtur.

Rikujtojmë, se një Bibël 400-vjeçare do të vendoset në ankand në Belfast. Kopja e Biblës së Gjenevës vlerësohet midis 5,000 dhe 10,000£ nga Bloomfield Auctions. Ajo u shtyp në 1615 dhe u dërgua në Shtetet e Bashkuara në vitin 1633 nga Elizabeth Pole. Bibla e Gjenevës ishte Bibla e parë e shtypur mekanikisht, e disponueshme për publikun. Ajo u botua për herë të parë në 1560, gjysmë shekulli para Biblës së Mbretit James.


Top Channel
BurimiTop Channel >

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button