Lajme

Dita e Dëshmorëve, kryeministri Rama homazhe te “Nëna Shqipëri”

Sot është 5 maji dita ku përkujtohen dëshmorët e Shqipërisë. Kryeministri Edi Rama mori pjesë në ceremoninë e mbajtur në nderim të tyre në varrezat e dëshmorëve të kombit, ku dhe vendosi një kurorë me lule te statuja e “Nëna Shqipëri”.

Dita e Dëshmorëve u vendos të jetë 5 Maji 1942, dita kur u vra nga fashistët, Qemal Stafa, i ri komunist aktivist i luftës Nacional Çlirimtare.

Përpara krijimit të shtetit shqiptar, populli shqiptar i kujtonte dëshmorët e tij dhe mbante gjallë legjendat e tyre, nëpërmes këngës epike, dhe trashëgimisë të historisë të tyre nga brezi në brez.

LEXONI GJITHASHTU:
Burimi Euronews

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button