Lajme

Më vjen keq për krijimin

Inteligjencës artificiale po i trembet edhe vetë krijuesi i saj.

Geoffrey Hinton, i njohur ndryshe si kumbari i inteligjencës artificiale, ka lënë punën në Google me qëllimin që të flasë lirshëm rreth rreziqeve që mund të sjellë zhvillimi i pakufizuar i saj.

Në një intervistë të dhënë për NeW York Times, 75 vjeçari është shprehur i keqardhur për shpikjen që ka bërë së fundmi për shkak të rreziqeve që paraqet për shoqërinë.

Hinton është një shkenctar i njohur i sistemeve kompjuterike duke u bërë kështu i pari për hedhjen e themeleve të  inteligjencës artificiale, që pasoi me krijimin e Chatbot-eve, ose të njohura ndryshe si ChatGPT.

Sipas tij rreziqet vijnë pikërisht në përhapjen e dezinformatave dhe trazirat në tregun e punës.

“Ngushëlloj veten me justifikimin se nëse nuk do ta kisha bërë unë, dikush tjetër do ta bënte”, është shprehur Hinton.

Ndryshimet si ishte 5 vite përpara dhe si është tani janë të frikshme ka thënë ai, me frikën se Inteligjenca artificiale do të bëhet edhe më e rrezikshme në të ardhmen, pasi aktorë të ndryshëm potencialisht mund të shfrytëzojnë sistemet e avancuara për qëllime jo të mira do të jenë të vështirë për t’u parandaluar.

LEXONI GJITHASHTU:
Burimi Euronews

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button